MHMC

Mobiliteitshulpmiddelen

Winkel

Rolstoelkussen

Als u lange tijd in de rolwagen zit, is een goede ondersteuning van het zitvlak uiterst belanrijk. Slecht zitten geeft een slechte doorbloeding waardoor u op de duur decubitus kan ontwikkelen. Er bestaan speciale kussen die dit helpen te voorkomen. Ze zijn meestal opgebouwd uit een masserende luchtlaag in combinatie met een drukverdelende laag kunststof. Ook hier bestaan er weer zeer veel merken en soorten dus vraag gerust naar meer informatie.

Rolstoelkussen Tempur

Rolstoelkussen Repose

Steunkousen op maat

Hebt u, door het vele zitten dikke, zware benen die warm en vermoeid aanvoelen, vraag dan naar de therapeutische elastische kousen van Juzo. De maatname gebeurt bij u thuis en op een week heb u de steunkousen die bij u passen.

Winkelnetje

Dit kan u eenvoudigweg achter de rugleuning van de rolstoel bevestigen zodat u terug allerlei dingen kan mee nemen en toch de handen vrij hebt!

Rolstoeltas

Dorpelbrug

Een vervelende dorpel of vensterkader vormt niet langer een probleem dankzij een dorpelbrug. Men kan kiezen voor maatwerk of een prefab brug.

Oprijhelling en oprijgoten

Een mobiele oprijhelling is licht, compact en gemakkelijk handelbaar zodat ze makkelijk mee kan op verplaatsing of makkelijk kan opgeborgen worden. Erg handig om bijvoorbeeld de rolwagen mee te nemen in de auto.

Helping-hand

Een helping-hand is een handig hulpmiddel om gemakkelijk kleine dingen van de grond te nemen zonder dat u hoeft te bukken. Het is eigenlijk een soort stok met met een knijpmechanisme en een magneet aan het eind. Deze zogenaamde grijpstokken of opraapstokken zijn in verschillende uitvoeringen en lengten te verkrijgen.