MHMC

Mobiliteitshulpmiddelen

Mobiliteitshulpmiddelen

Wandelstok

De wandelstok is het oudste hulpmiddel der mobiliteitshulpmiddelen. Al eeuwen lang kan een eenvoudige stok de nodige steun en veiligheid garanderen. De wandelstok kan verkregen worden in hout of metaal, met gewoon of anatomisch handvat.

Krukken

Krukken zijn zeer handige hulpmiddelen als u bijvoorbeeld maar op één voet mag steunen. Ze kunnen op verschillende manieren gebruikt worden afhankelijk van de therapeutische doeleinden. Krukken worden altijd per paar verkocht.

Ambulator

Dit is een stabiel en licht rekje uit aluminium. Hierdoor is het zeer gemakkelijk te hanteren en is het ideaal om binnenshuis een steun te geven.

Rollator

Een rollator is een loophulpmiddel met twee, drie of vier wieltje. De keuze wordt bepaald door het gebruik. Een rollator met twee wieltjes is voornamelijk voor verplaatsingen binnenshuis. Een loophulpmiddel met drie of vier wieltjes kan gemakkelijk gebruikt worden voor langere afstanden en is voorzien van een handig zitbankje en winkelmandje.

Rolstoel

Er bestaat een ontzettend groot gamma aan rolstoelen. Ook hier kunnen we weer een indeling maken naargelang het gebruik.

Driewielfiets

Fietsen is gezond, tenzij u constant valt natuurlijk! Voelt u u dus niet helemaal meer veilig op u huidige fiets dan kan een driewielsfiets oplossing bieden. Hij is veel stabieler dan zijn tweewielig broertje zodat u weer op een veilige manier van u fietstochtje kan genieten!

Scooter

Rijden met de wind in het gezicht geeft een fantastisch gevoel van vrijheid. Snel even boodschappen doen of gewoon even ontsnappen aan de dagelijkse sleur, met een scooter kan u op een veilige manier grotere afstanden afleggen en krijgt u de zelfstandigheid van weleer terug.

Tillift

Om uw zorg draaglijker te maken bieden wij u een keuze van zowel actieve, passieve als gecombineerde patiëntliften.